BALEARS I CATALUNYA A LA BIENNAL D'ARQUITECTURA DE VENÈCIA


Tonguebag_arquitectura illes balears

Avui s'ençata "La 14a Biennale di Venezia di Architettura" en la qual les Illes Balears i Catalunya hi estan presents gràcies a l'Institut Ramón Llull.

 

Aquesta es la segona vegada que l'arquitectura Catalana i de les Illes Balears són presents a Venècia dins dels "Eventi Collaterali" que organitza la Biennal. 

 

A la primera edició, l'any 2012, es va presentar el projecte "Vogadors/Architectural Rowers" comissariat per Felix Arranz i Jordi Badia, en el que es feia patent una nova sensibilitat dels joves arquitectes catalans i balears envers la tradició i la cultura mediterrània de sempre.

 

Aquest any és el torn de l'exposició "Arquitectures Empeltades/Grafting architecture" a càrrec de Josep Torrents, en la qual se segueix el fil conductor de la primera a través de la figura de Josep Maria Jujol.

 

Empeltar consisteix en inserir una part d’un arbre en una branca o tronc d’un altre arbre de tal forma que s’estableixi entre els dos una unió permanent.

 

A l'arquitectura podem identificar un cert paral·lelisme amb el procediment botànic. Edificis existents són transformats en d'altres nous a través d'una proposta, d'un empelt, que potència i complementa les característiques de l'existent.

 

Aquests tipus d'arquitectures es caracteritzen per ser molt atentes amb l'existent, en trobar la vertadera essència de les construccions més tradicionals i vernaculars i explotar-la al màxim. 

 

Arquitectures empeltades parla sobretot d'una actitud, una actitud contemporània que mira cap al passat per a reinventar-se i trobar-hi les seves claus.

 

Una manera de fer amb la que nosaltres ens hi sentim identificats i compartim al 100%.

 

Podeu trobar tota la informació a la pàgina de l'Institut Ramon Llull: http://www.llull.cat/monografics/venezia2014/


arquitectures empeltadesEscribir comentario

Comentarios: 0