IKARIA, LA ILLA ON NO ES MOR


Tonguebag_ikaria

Passaven els mesos i Stamatis Moraitis no moria. Des de feia ja diversos mesos li havien diagnosticat càncer pulmonar i els doctors solament li donaven 9 mesos de vida. Va decidir tornar a la seva terra natal, Ikaria, una illa grega, on seria enterrat amb els seus avantpassats, a l'edat de 60 anys. 

  

Al principi passava dies sencers al llit, mentre la seva mare i la seva esposa atenien les seves necessitats. Però en els mesos següents alguna cosa estranya va succeir: Stamatis afirma que va començar a sentir més vigor. Sota aquest influx va decidir plantar verdures en el seu jardí, encara que, no esperava viure per collir-les. Tot i que pensava que no sobreviuria això no li va impedir gaudir del sol ni de respirar l'aire que solament aquesta regió del planeta ofereix.

 

Les coses van començar a perdre la seva lògica. Stamatis va viure per collir les verdures que havia plantat, la seva vida va començar a prendre un rumb diferent. Van passar els anys i la seva salut va seguir millorant. Finalment, Stamatis morí el 3 de febrer de 2013, tres dècades i mitja més tard als 98 anys d'edat, encara que ell assegurava tenir-ne 103. En el seu cos no quedà rastre de la malaltia que li havien diagnosticat 37 anys enrrera. No es va sotmetrer mai més, a quimioteràpies o medicaments, l'únic que va fer va ser mudar-se a Ikaria.

 

Tractant de comprendre aquest estrany fenomen, un periodista de National Geographic, Dan Buettner, va recórrer el planeta a la recerca de les zones on les persones vivien més anys. Zones que anomenà "Blue Zones". 

 

Va començar idò, a investigar sobre quins eren els factors que propiciaven aquesta longevitat. I després d'anys d'investigació, descobrí que les claus eren la falta d'estrés (molts dels habitants d'Ikaria no tenien rellotge o el tenien fora d'hora), una vida tranquil·la, pausada i sense horaris. La vida al camp i cultiu dels seus propis aliments al seu hortet. Una dieta que era purament mediterrània i el gaudir d'un aire pur.

 

Una filosofia de vida mediterrània com la que proposa TONGUEBAG!

 

Un estil de vida que Destil·la Essència Mediterrània, i que fa, gràcies a la qualitat dels nostres materials, que com els habitants de Ikaria, les nostres bosses també siguin les més longeves!Tonguebag_ikaria

Escribir comentario

Comentarios: 0